H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73. T+ 36-1-200-9998
HU | EN
Az Europa Design a Herman Miller forgalmazója 1996 óta Magyarországon.
Designoffice | HermanMiller | COSM

Tervezte: Studio 7.5

COSM

#
HOME > TERMEKEK > ULOBUTOROK > VEZETOI_FORGOSZEKEK > COSM
A termék raktáron van. (1 db)

350,000 - 350,000 Ft.

Termékleírás:

A Cosm székre speciálisan jellemzõ, hogy a három különbözõ magasságú – alacsony, közepes és magas háttámlás – változat is ugyanazokból az elemekbõl áll, ugyanolyan a formája, felépítése és mechanikája. A szék különleges kényelmét a szalagszerûen körbefutó rugalmas, a speciálisan ehhez a székhez fejlesztett váznak és az erre ráfeszített és hozzá cippzározott elasztikus anyagnak köszönheti. Az ülõlap és a háttámla egybefüggõ felületet alkot, nincs rés a kettõ között. A váz és az anyag egyszerre erõs és rugalmas, szabad mozgást és szellõzést enged a testnek, miközben a gerincoszlopot megtámasztva folyamatos kapcsolatot tart fenn a háttal. Amikor beleülünk a Cosmba, akkor nem érezzük rögtön, hogy hátradõlünk, hanem azt, hogy a szék természetes egyenes pozícióban tartja a hátat. A magas háttámlás változat nyújtja a legjobb megtámasztást. A Cosm tervezõi teljesen újragondolták a kartámlát is, és megalkották a leafarmrestet, amely különlegesen szép formája mellett akkor is kitûnõ szögben támasztja meg a könyököt, mikor a szék az asztalhoz közel van tolva és az alkar az asztallapon pihen. Ha valaki nem szereti a kartámlát, akkor választhatja anélkül is a széket, vagy hagyományos fix, illetve állítható magasságú változatban. A szék áramvonalas, gyönyörû formáját még légiesebbé teszi, hogy minden alkatrésze, még a görgõi is azonos színûek: a Studo White, Carbon grey, Graphite dark grey alapszínek mellett igazán különleges hatást kelt a Canyon mélypiros, a Glacier jégkék és a Nightfall sötétfekete színe. A Cosm az innovatív mechanika, az anyagok és a formajegyek mellett magában hordozza a Herman Miller DNS-ét is, amit a természetesen kiegyensúlyozott mozgásban, a gerinc teljes megtámasztásában és a dinamikus szerkezetben lehet összefoglalni.EUROPA DESIGN - KOKTÉLPARTI: Fõszerepben a COSM

Felejtsük el a gravitációt, csak élvezzük a Cosm kényelmét, mintha nem is egy székben ülnénk! A Milánói nyitó kiállítást követõen, most a Herman Miller legrégebbi hazai forgalmazója, az Europa Design szervezett egy koktélpartit az ülés történelmében új mérföldkövet jelentõ legújabb szék, a Cosm bemutatására.

A budapesti bemutatón Mike Roven, a Herman Miller ülõ- és kollaboratív-portólióért felelõs vezetõje, Borivoj Zak regionális manager és Feuertag Ottó, az Europa Design alapító-tulajdonosa vezette be az érdeklõdõket a korszakalkotó szék tervezési, fejlesztési folyamatának a részleteibe. Az érdeklõdõ szakmabelieket és a hûséges Herman Miller vevõkbõl álló VIP vendégeket két designikon fogadta aWellPoint bejáratánál, méltó felvezetést adva az angol nemzetközi központú, amerikai cég legújabb innovációjához, az Agilis Cosm székhez. Az egyik a Herman Miller már igazi designikonnak számító, a világon több mint 7 millió példányban eladott Aeron széke, melyet a Time magazin a 90-es évtized székének választott. A másik az 1961 és 1975 között gyártott, Jaguár E-Type, amelyet Enzo Ferrari a valaha gyártott legszebb autónak nevezett, és szintén sok rekordot döntött pályafutása alatt.

Az ikonokkal és a vendégekkel készített közös fotók egy szerencsés vevõnek egy szintén tûzpiros Cosm széket érhettek….

Mike Roven a Cosm megszületését az irodai környezet és a munkamódszerek gyökeres megváltozásával indokolta. „Napjainkban már nem mindenki dolgozik ugyanannál a munkaasztalnál, a változó feladatoknak megfelelõen sokkal többet mozgunk az irodában, a koncentrált munkavégzéstõl a projektfeladatokon át a megbeszélésekig sokszor változtatunk helyet és cserélünk széket, vagy alternatív ülõbútort. Ha a munkavégzés különbözõ típusaihoz használt hagyományos irodaszékek helyes beállításához nincs elég idõnk,vagy kedvünk akkor a székek elveszítik ergonómiai elõnyeiket. Ezért olyan irodaszéket fejlesztettünk ki, amelyet nem kell manuálisan személyre szabni, hanem automatikusan igazodik a benne ülõ személyek eltérõ testsúlyához. A munkavégzés új igényei, a változó helyszíneken zajló projekt- és kollaboratív munka vezetett a Cosm szék megszületéséhez. Természetesen a hagyományos, saját asztal mellett történõ munkavégzéshez továbbra is tökéletes megoldást kínál az Aeron, és a többi manuálisan állítható irodaszék.

A Cosm szék fejlesztése két évtizedre tekint vissza, a Herman Miller a korábban a Mirra és a Setu székeket is megalkotó 7.5 berlini designer stúdiót bízta meg a tervezéssel. A design folyamat mintegy 10 évig tartott, az ötlet megszületésétõl a piacra kerülésig több millió dollárba került. A 7.5 designereinek a filozófiája az volt, hogy olyan széket alkossanak, amelyben el is felejtjük, hogy ülünk, amelyben megszûnik a gravitáció érzése. Nem is széket akartak tervezni, hanem „flyingcarpet”-et, „repülõ szõnyeget”. A fejlesztés a mechanikával kezdõdött, a Mirra széknél használt Harmonic Tilt továbbfejlesztett változataként született meg az AutoHarmonic Tilt, ahol a rugóerõt már nem kell kézzel beállítani, hanem az automatikusan igazodik a székben ülõ testsúlyához, a Cosm automatikusan követi a benne ülõ mozgását és testének forgáspontjait. Mindössze a szék magasságát kell beállítani. Amikor valaki beleül a Cosmba, akkor a szék támasztó hatásáért felelõs laprugó alatt a forgáspont automatikusan tolódik a beleülõ személy testsúlyának függvényében.

Feuertag Ottó kiegészítve Mike szavait a Cosm széket a Herman Miller irodai koncepciójába, a Living Office-ba helyezte, amely a jövõkutatók által elõrevetített minden tudást magában foglal. A Living Office a 21. század munkavégzési igényeinek megfelelõn különbözõ zónákra tagolja az irodát, és ezeket az egyes funkcióknak megfelelõ bútorokkal rendezi be. A dolgozók folyamatos mozgása az egyes területek között innovatív megoldásokat kíván az ülõbútorok területén is, amelynek egyik innovatív terméke a Cosm szék. A Herman Miller termékfejlesztéseire általánosan jellemzõ, hogy a koncepció egészébe helyezi és azzal szerves összefüggésben hajtja végre. Az innovatív termékfejlesztést megkönnyíti, hogy amerikai cégként elsõként férnek hozzá a legjobb polimerekhez , mintegy 10 évvel megelõzve az európai piacot, a Cosm alapanyaga is kifejezetten a szék számára lett kifejlesztve.

Mivel a kollaboratív munkavégzés már egyre elterjedtebb, a munkavállalók nyugodtak lehetnek, hogy bárhová menjenek dedikált munkahelyükrõl az irodában, a Cosm székben ülve mindenhol ugyanazt az ergonómiai komfortot kapják. A Cosm egy demokratikus szék, hiszen ahogy Bill Stmpf már 1994-ben, az Aeron szék fejlesztésénél megjegyezte mindenki megérdemli a jó széket.
FIRA ERGONOMICS EXCELLENCE DÍJAT NYERT A HERMAN MILLER COSM SZÉKE!Europadesign © 2021 | All rights reserved | Powered By Twipsi © MVC Framework