H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73. T+ 36-1-200-9998
HU | EN
Az Europa Design a Herman Miller forgalmazója 1996 óta Magyarországon.
Designoffice | HermanMiller | EMBODY

Tervezte: Jeff Weber

EMBODY

#görgős szék #irodai szék #ergonomikus szék #ülőbútor #dolgozói forgószék #vezetői forgószék #Embody
HOME > TERMEKEK > ULOBUTOROK > DOLGOZOI_FORGOSZEKEK > EMBODY

Embody szék

Embody - A design története
 
Az Embody szék története Jeff Weber és a néhai Bill Stumpf tervezõi stúdiójában kezdődött. Ötletük a következő volt: “Mi lenne, ha egy design túlmutatna azon, hogy pusztán minimálisra csökkenti az ülés negatív hatásait? Mi lenne, ha olyan széket terveznénk, ami pozitívan befolyásolja életünket, hogy jobban élhessünk és dolgozhassunk?”
 
Stumpf, aki a Herman Miller népszerû Aeron, Equa és Ergon irodai székeinél tervezőként/ társtervezőként működött közre, megosztotta elképzelését a céggel, és azt mondta – “Azt hiszem, egy még maradt bennem.”
Bill Stumpf 2006-ban hunyt el. A Herman Miller több részlegét felölelő csapattal szorosan együttműködő Jeff Weber folytatta a munkát. Az Embody szék formáját és funkcióját Jeff Weber tervezte meg, Stumpf inspirációja alapján.
 
„Nem lehet empátia nélkül tervezni” – mondja Jeff Weber, aki a Herman Miller Caper székének is a tervezője. „Amióta a tervezést jobban áthatja a technológia, hosszabb ideig kell a számítógépeink előtt ülnünk – csakúgy, mint mindenki másnak. Azonosultunk azokkal a problémákkal, amelyeket az emberek ülés közben tapasztalnak és tudtuk, hogy új ötleteket várnak tőlünk.”
 
Az Embody szék fejlesztése során több mint 30 szakember segítette a tervezők munkáját. Voltak köztük orvosok, a biomechanika, a vizualitás, a fizikóterápia és az ergonómia területén dolgozó PhD kutatók. Részt vettek a tesztelésben, a prototípusok kiértékelésében és tanulmányok lefolytatásában, amelyek az elsõ egészségre pozitív hatást gyakorló széket eredményezték.

 
A szakértőkkel lefolytatott kezdeti megbeszéléseken három hipotézist vitattak meg:
Az irodai dolgozó jó közérzete és egészsége lehet egészségügyileg pozitív és gyógyító hatású is, nem csupán egészségügyi szempontból semleges.
 
A szék és a háttámla dinamikus felületi nyomása nagyobb kényelmet és mozgásszabadságot biztosít, ezáltal pozitív hatással van az egészségre a statikus felületi nyomással ellentétben.
 
Lehetővé teheti-e egy irodaszék, hogy természetes módon érjük el az egyensúlyi állapotot ülőhelyzetben.
A fenti elméleti elképzelésekre kapott szakértői vélemények segítették Jeff Webert és Bill Stumpfot a szék kialakításának kezdeti szakaszában. Az Embody szék végleges formájáig több prototípus követte egymást, amelyeket a szakértők maguk teszteltek és véleményeztek. A kutatók laboratóriumi kísérleteket végeztek a kinematika, a preferált testtartások, a nyomáseloszlás, az ülve végzett feladatok és az anyagcsere területein. A kísérletek bizonyították, hogy létezhet olyan irodai szék, amely az egészségre gyakorolt pozitív hatással bír. Hosszú és kitartó szakértõi munka eredményeként megszületett az Embody szék.
 
Az ülés szabadsága – a gondolatok szabadsága
 
Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy az új évezred gazdaságát a kreatív gondolatok, a kiemelkedő ötletek mozgatják.
 
S hogyan születhet forradalmi újítás egy irodában?
 
A válasz korántsem kézenfekvő, annyi azonban bizonyos, hogy a neves irodabútor-gyártó, a Herman Miller Embody széke csak segíthet a gondolatok szabad áramlásában. A forradalmi irodaszék a néhai Bill Stumpf és Jeff Weber műhelyében született. Bill Stumpf Don Chadwick-kel karöltve tervezte a gyár korábbi, az ülés ergonómiája tekintetében mérföldkőnek számító Aeron széket 1994-ben.
Az emberi gerinc inspirálta Embody szék a természetes, szabad mozgás lehetőségét hozza az irodába. Háttámlája, ülőfelülete és karfája egyaránt úgy került kialakításra, hogy testsúlyunk egyenletesen oszlik el a szék minden egyes pontján, medencénk állandó alátámasztást kap, a háttámla pedig szinte együtt mozog a gerincünkkel, így ülés közben egyfajta egyensúlyi állapotot érünk el – azt a pontot, amikor a medence és a fej mozgása tökéletesen összehangolt, így mindig az ideális szögből látjuk monitorunkat. Ez a bármifajta mozgástól független, állandó egyensúly elõsegíti a szabad véráramlást, a szív lelassulását – testünk és szellemünk felszabadulását.


 
Egyedi jellemzők
 
Lássuk az Embody szék egyedi megoldásait!
 
Az intelligens háttámla ún. Backfit™ támasza lehetővé teszi, hogy a szék automatikusan alkalmazkodjék felhasználója testtartásához, a gerinc görbületéhez. Megfelelő fejtartást eredményez azáltal, hogy a felsőtestet ideálisan megtámasztja, miközben a keresztcsont és az ágyék is megfelelő pozíciót veszi fel az ülés folyamán.
 
A háttámla elkeskenyedõ kialakítása szabad oldalirányú mozgást tesz lehetővé, a karok is könnyedén mozognak, anélkül, hogy a karfába ütköznének, elősegítve ezzel a megfelelő légzést.
A pixeles ülőfelület együtt mozog a háttámlával, így bármilyen pozícióban dolgozunk is, fejünk és szemünk mindig a megfelelő szögből fogja be a monitort.
A karfa szélessége és magassága egyéni igényeinknek megfelelően állítható
A szék új fejlesztésű ún. billenő mechanikája három „támogató zónát” hoz létre. A billenő mechanika kinematikus mozgása stabilizálja a medencét és állandó megtámasztást ad a gerincnek.
A háttámla és az ülőfelület pixeles szerkezete, a mátrixszerűen elhelyezkedő, egymástól függetlenül mozgó támasztóelemekkel ún. dinamikus ülőfelületet és háttámlát képez, mely követi a legapróbb mozdulatainkat is, ugyanakkor elősegíti az egyenletes testsúly elosztást – mintha csak lebegnénk.
A gerincformájú szék kárpitja olyan, akár a bőrünk. A vékony, légáteresztő kárpitozás teljes kényelmet és szellőzést biztosít, s immár 16 tetszetős árnyalat közül választhatunk.
Az Embody állítható magasságával, ülésmélységével és karfájával az emberi testhez átlagosan 98%-ban alkalmazkodik – azaz egyetlen szék ideális megoldást jelenthet bárki számára.
 
Az Embody szék jót tesz Önnek
 
Az Embody az első szék, mely testünket és szellemünket is támogatja, nem is akármilyen formában.
Az Embody szék mozgásban tartja és a különbözõ mozgás során megfelelõen megtámasztja az ülő ember testét. Alapvető tény, hogy az agy akkor működik a legjobban, ha a test szabadon mozog, és az izmokon, csontokon és szöveteken minimális a feszültség. A vér jobban áramlik, a szívverés lelassul, több oxigén jut az agyba, a figyelmet nem vonja el a kényelmetlen érzés vagy a fizikai megkötöttség. Ennek kritikus jelentősége van a mai, ötletközpontú gazdaságban, ahol az innováció a siker kulcsa, és az embereket gondolataikért és kreativitásukért fizetik.
 
Egészséges mozgás
 

Új dőlési kinematika. Az Embody forgási pontjai az ülőrészen és a háttámlán belül vannak, és a háttámla alapja az ülőrészhez képest stabil marad; ez arra ösztönzi a testet, hogy természetesebben mozduljon el a legmegfelelőbb ülőpozícióba.
Következetes megtámasztás. Akár előrehajol vagy hátradől, háta alsó részének támasztása állandó marad – nincs szükség átállításra; bármilyen méretű felhasználó könnyen megtalálhatja és fenntarthatja a pihentető pozíciót.
Az Embody szék elősegíti a számítógépet használók számára a helyes testtartást, a megtámasztott hát csökkenti a gerincoszlopra nehezedő nyomást és lelassítja a porckorongok folyadékveszteségét, a fej egy vonalban marad a számítógép monitorával.
Keskeny háttámla. A karok akadály nélkül mozoghatnak, ami további kényelmet jelent, és elõsegíti, hogy még több levegõ áramoljon a tüdõbe, így javuljon az agy oxigénellátása.
 
Természetes gerinctámasz mely Önhöz idomul
 
A gerincet utánozzuk. A háttámla „élő” elem, alkalmazkodik a gerinc alakjához és mozgásához; automatikusan hozzáidomul a változó pozíciókhoz, és a munka közben felvett különböző testtartásoknak a test számára tökéletes megtámasztást biztosít.
A háttámla beállítása a gerinc görbületétől függetlenül mindenki számára a természetes, kiegyensúlyozott testtartást tesz lehetővé.
 
Többpontos megtámasztás. Pontok hálózata alkotja a dinamikus ülő- és háttámla felületeket, amelyek automatikusan idomulnak minden mozdulathoz és biztosítják egyenletes súlyeloszlást.
Kisebb nyomás. Azáltal, hogy alkalmazkodik teste formájához és csökkenti az ülõhelyzetben kialakuló nyomást, az Embody szék megkönnyíti a véráramlást, ami pedig javítja az oxigénellátást.
Gyengéd érintés. Az Embody szék nem tartalmaz kemény, merev kereteket; az ülõrész és a háttámla szélei rugalmasak, tehát nem gyakorol nyomás a lábakra és a karokra.
 
Forma = Funkció
 
A külső megjelenés kifejezi a teljesítményt. A szék profilja, amely a gerinc formáját idézi, egészségre jótékony funkcióira utal.
Egyetlen szék minden testalkathoz. Az Embody szék automatikusan igazodik a különböző emberi testformákhoz, testtartásokhoz és gerincgörbületekhez.
Textil és melegség. Inkább természetes bőrnek hat, mint kárpitnak; a textilborítás célja, hogy kiemeljen, nem pedig eltakarjon; a borítás „levegős”, így puha érzést kelt; a levegő és a fény is átjárja; a színek kétféle színvilágú kerettel három különböző színű talppal párosulnak, hogy egyszerűbb legyen a választás, és minden ízlést kielégítsenek.
 
Környezettudatos, természetbarát szék
 
Szigorú szabványok betartásával segíti a minket körülvevő világot.
Az Embody szék megfelel a McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC) Cradle to Cradle elnevezésű előírásának, és összhangban van a Herman Miller környezettudatos szerepvállalásával. Ahogyan azt a Herman Millertől már megszokhattuk, a modell életciklusa végén 95 %-ban újrahasznosítható, 42%-ban újrahasznosított anyagokból készül, és nem tartalmaz PVC-t.


 
Megbízhatóság – Garancia
 

A gyár 12 év garanciát vállal, napi 24 órás használat mellett.
A különleges lélegzõ szövetre 3 év garanciát vállal a gyártó.

Europadesign © 2021 | All rights reserved | Powered By Twipsi © MVC Framework