H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73. T+ 36-1-200-9998
HU | EN
Az Europa Design a Herman Miller forgalmazója 1996 óta Magyarországon.
HermanMiller referencia | EKATA volt Whitepages

2023-06-05

EKATA volt Whitepages

HOME > REFERENCIAK > INFORMATIKA_ES_TAVKOZLES > EKATA_VOLT_WHITEPAGES
Tervezés: 2020-08-26 Tervező: Nikola Martinovic (SRB) // N-Martin Architectural Studio Méret: 259 m² Irodaház: Madách Trade CenterKorábbi nevén Whitepages
Élõ fa köti függõlegesen össze a Budapest belvárosában található Madách Trade Center tornyának legfelsõ szintjeit, amely a fejlõdés és a folyamatos növekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. Természet-központú belsõépítészeti koncepcióval leképezett ars poetica, a 21. századi kihívásoknak megfelelõ ‘open office’ munkakörnyezet, csocsóasztal, sörcsap, és séta a tetõteraszon - mindez a Whitepages európai központjában.

Örökpanorámás európai központot alakított ki a Whitepages a Madách Trade Centerben, amellyel a cég az átlátható online világba pozícionálja magát. A nyitott, egy légterû iroda munkaállomásait nagy közösségi terekben helyezték el, ezzel is ösztönözve a stratégiai problémamegoldásra specializálódott szakemberek csapatmunkáját.

Nikola Martinovic, a projekt szerb belsõépítésze, olyan irodateret teremtett, ahol a belsõépítészeti elemek nem zavarják a látványt, így az iroda panorámás kilátást nyújt Budapestre. Az élénk színû, kellemes környezetben, a munka mellett pihenés is lehetséges a Lounge területeken, ahol, nem szokványos módon csocsózásra és sörcsapolásra is lehetõség van.

A Whitepages irodája a tetõterasszal együtt a Madách Trade Center legfelsõ három szintjét birtokolja. A 10. szinten, a tízfõs ‘open space’ irodatér mellett, belvárosi panorámára nézõ, mozgatható üvegfallal elválasztott tárgyalót találunk, amely tovább bõvíthetõ 30 fõs konferenciateremmé.

Egy szinttel feljebb látható a projekt különlegessége, a domináns élõ fa, amelyet izgalmas kihívások mellett juttattak fel a 11. szintre. A fát körülvevõ faládából 3 képernyõ emelkedik fel, amelyeken folyamatosan követhetõ a programozói munka eredménye.

A Whitepages iroda legfelsõ, 12. szintjén zöldfal erõsíti a fa koncepcióval megkezdett természeti motívumot. Az alsóbb szintrõl felnyúló fakoronát bárasztal veszi körbe. A boltozat alatti Lounge térben aktív és passzív pihenésre is lehetõség van: csocsóasztal és kanapé áll a dolgozók rendelkezésére. A tér hatalmas belmagasságú kupolájára az irányított világítás hívja fel a figyelmet. A centrikus tér elõnye, hogy az irodát minden irányból természetes fény éri, amelyet fényáteresztõ függönyözéssel megszûrve engednek a belsõ térbe. Errõl a szintrõl közelíthetõek meg az irodaház tetõteraszai, amelyekrõl páratlan panoráma tárul Budapest belvárosára.

Az iroda berendezése során az Europa Design bútorainak kínálatából is válogattak. A Whitepages Hungary Kft. összes alkalmazottja az Actiu Mobility elektromosan állítható magasságú asztalnál dolgozik. Minden asztalhoz egy-egy kárpitozott paraván került, ahol a keret színe megegyezik az asztallap fehér színével. Az Actiu spanyol gyártó legújabb hangelnyelõ paravánja képes csökkenteni a környezeti zajt, véd a hangvisszaverõdéstõl és torzulásoktól, amelyek ronthatják a tér akusztikáját. Az asztal széléhez rögzíthetõ CBS Flo monitortartó karoknak köszönhetõen több szabad hely marad a munkavégzéshez. Az open space irodában az amerikai Herman Miller Embody forgószékek garantálják az ülésergonómiát. Mivel az alkalmazottak nem végeznek papírmunkát, így az iroda bútorozása nem igényel kis szekrényeket, konténereket. 

A belsõépítészeti tervezés során a bútorozás mellett a világítótestek kiválasztására és a fények összhangjának megteremtésére is nagy figyelmet fordítottak, így a lehetõ legtöbb fény éri a munkahelyeket és Lounge irodatereket. A lámpatestek nemcsak önmagukban, design elemként állják meg helyüket, hanem szorosan illeszkednek a belsõépítészeti koncepcióhoz is. Jó példa erre a lépcsõház különleges, cikk-cakk formájú világítása.

A burkolatok kiválasztásánál szintén a praktikum, változatosság és teljes összhang dominál, így a bejárat és a konyha gumipadló borítású, a dolgozóterületekre természetes és anti-allergén szõnyeget fektettek, a pihenõ Lounge zónára parkettát helyeztek. Az iroda nagyrészt fehérre festett, a lépcsõ nyersbeton falát kezeletlenül hagyták. A természeti koncepciót követve a központi falak nagy részét tömör fával burkolták, amely polcokat rejt, illetve beépített szekrényként funkcionál.

A budapesti Whitepages iroda, átgondolt belsõépítészeti megjelenésével, valamint az irodaház lokációjából adódó páratlan örökpanorámás kilátásával felveszi a versenyt bármely nemzetközi irodával. A szervezet ars poeticájának leképezése, valamint az élõ fa koncepció markáns, erõteljes hatása méltó helyre pozícionálja az irodát mind az üzleti-, mind a fõvárosi irodapiaci életben.

Europadesign © 2021 | All rights reserved | Powered By Twipsi © MVC Framework