H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73. T+ 36-1-200-9998
HU | EN
Az Europa Design a Herman Miller forgalmazója 1996 óta Magyarországon.
Designoffice | HermanMiller | MIRRA 2

Tervezte: Studio 7.5

MIRRA 2

#görgős karfás munkaszék #Mirra 2 #dolgozói forgószék #görgős szék #ülőbútor #vezetői forgószék #Herman Miller #irodabútor #hibrid iroda
HOME > TERMEKEK > ULOBUTOROK > BARSZEKEK > MIRRA_2
A termék nincs raktáron, de berendelhető.

542,930 - 602,000 Ft.

Mirra2 - A reinkarnáció
 
Tíz év alatt több mint 1,5 millió Mirra talált gazdára, és most ezt a sikeres designt a mai kor dinamikus munkahelyéhez igazítottuk – így született a Mirra2.
Változik a munkastílus, az emberek sokkal agilisabbak, és az egyéni munkavégzésről az együttműködésre tevődik át a hangsúly. Munkavégzés közben olyan megtámasztásra van szükség, amely együtt mozog az emberrel.
A berlini Studio 7.5 quartettjének – Burkhard Schmitz, Carola Zwick, Claudia Plikat, és Roland Zwick – gyermekeként a Mirra2 ugyanolyan alapelvek mentén született, mint bestseller elődje a Mirra, de a görgőktől fölfelé teljesen áttervezték. Az eredmény a vékonyabb, könnyebb és a mozgásra még fogékonyabb szék, mely használójával egyként mozog és dinamikusan támogatja a legkisebb mozdulatát is, melynek azért van nagy jelentősége, mert az emberek manapság gyorsabban és többet mozognak, mint valaha.
A Studio 7.5 tervezőcsapata úgy tekint a termékre, „mint a Mirra reinkarnációjára. Nagyon ismerős minden részlete, hiszen a megtartottuk a lelkét és az alapvetõ DNS-ét, de gyakorlatilag minden tekintetben továbbgondoltuk és javítottunk a fizikai megjelenésén.”
 


Együtt a mozgásban
 
A Mirra2 együtt mozog a használójával, mintha csak a teste része lenne. Céltudatosan újragondolták a Mirra sikeres design-ját, a Mirra2 azonnal reagál a benne ülő minden apró mozdulatára és így egyként tudnak mozogni, mintha a szék hozzánőne a használójához.
„Mindig is tudatában voltunk annak, hogy egy ergonomikus munkaszékre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint egy futócipőre.” állapította meg a Studio 7.5 csapata. „Az egészség szem előtt tartásához mindkettőnek egyensúlyt kell teremtenie a rugalmasság és a megtámasztás között, annak érdekében, hogy a benne ülő személy a megfelelő egészséges testtartást tudja felvenni.”
A Mirra2 továbbfejlesztette elődje ösztönös és könnyű beállítási funkcióit is, hozzájárulva, hogy a használója szinte röptében magához igazíthassa a széket anélkül, hogy el kellene olvasnia a használati útmutatót.


 
Pillangó formájú háttámla
 
A Mirra 2 Butterfly Back™ pillangó alakú háttámlája, kivételes és ösztönös reagáló képességével annak az új eljárásnak az eredménye, mely során egyesítették a szövet réteget a polymer vázzal, létrehozva egy intelligens megtámasztási rendszert. A dinamikus, hibrid támasztó szerkezet hozzájárul, hogy a test egészséges testhelyzetet vehessen fel.
A leleményesség is szembetűnő az új szék design-jánál, hiszen növelték a légáramlást, annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy a használója beleizzadjon a székbe. Szintén újratervezték a Harmonic tilt, dőlés mechanikát, ami lehetővé teszi a finom és kiegyensúlyozott mozdulatokat egyik testhelyzetből a másikba.
 
Mozgásban a szépség
 
A Mirra 2 karcsú formája hozzájárul, hogy bármely környezetben kifinomult és könnyed látványt nyújthasson. Tovább bővült a szövetek és vázak színválasztéka – és annak a lehetősége, hogy ezeket kreatívan kombinálni lehessen – hasonlóképp gazdagodott színválaszték a lábszerkezet esetében is.
 
Mozgásban a felelősség
 
Kevesebb anyagot ésszerűbben használva – nevezhetjük dematerializációnak is – a Mirra 2 jobban képes reagálni használójának mozdulataira, és felelősebb a környezettel szemben is. 22 százalékkal kisebb a súlya, ezáltal a Mirra 2 ökológiai lábnyoma is 25 százalékkal csökkent. Azzal, hogy egy fenntartható designt fejlesztettünk tovább, hozzájárultunk ahhoz, hogy a Mirra 2 legyen az első olyan irodaszék, mely a design-t a kezdetektől a környezetvédelmi alapelvek érdekében használta fel.
 


Studio 7.5
 
10 év alatt több mint 1,5 millió eladott Mirra, ebből kiindulva a berlini Studio 7.5 csapata velünk együttműködve újragondolta ezt a sikeres design terméket. Továbbfejlesztettük a háttámlát, az ülőfelületet, a dőlésmechanizmust, sportos attitűdöt adva az eredeti design-nak, ennek eredményeképpen a Mirra 2 megnyugtatóan ismerős még abban is, ahogyan segít felvenni a megfelelő ülőpozíciót. Ugyanaz a szellem, új, karcsúbb testben.

Új lábcsillag

A Herman Miller és a 7.5 studio közös fejlesztésének eredményeképp a Mirra2 székek polipropilén és szinterezett/polírozott lábcsillaga közötti formabeli különbség 2016. szeptember 12-e után eltűnik. A tervező csapat esztétikai elképzelései alapján tehát egységesen a fém lábcsillag elegáns, letisztult formája jelenik majd meg minden Mirra2 széken.

A bútor megtekinthető bemutatótermünkben! 

1025 Budapest, Törökvész út 71-75.

Amennyiben a rendelhető specifikációtól elétérő összeállítást szeretne, kérjük emailben érdeklődjön: europadesign@europadesign.hu


Olvassa el a TELEX.hu cikkét, amely objektíven és pártatlanul foglalja össze mindazt, amit a tudomány ma a munkaszékekkel kapcsolatban ismer és bemutatja azokat figyelemre érdemes megoldásokat,  amelyek a piacon megtalálhatóak. 


ELOLVASOM A TELEX CIKKET   Europadesign © 2021 | All rights reserved | Powered By Twipsi © MVC Framework