H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73. T+ 36-1-200-9998
HU | EN
Az Europa Design a Herman Miller forgalmazója 1996 óta Magyarországon.
HermanMiller referencia | Impact HUB

2022-09-27

Impact HUB

HOME > REFERENCIAK > EGYEB > IMPACT_HUB
Kivitelezés: 2020-03-31


Impact Hub Budapest – az Év Coworking Irodája 2016

 
Az Impact Hub nemzetközi hálózata a társadalmi, környezeti problémákra érzékeny vállalkozásoknak ad teret. Budapesti coworking irodájukban az innovatív és környezetbarát megoldások mellett az emberek igényeit tartották szem elõtt. A barátságos, hatékony és ergonómikus munkakörnyezet nagy részét az Europa Design rendezte be.

Az Impact Hub budapesti irodájában igazán barátságos hangulat fogadja a belépõt, recepciós hölgy helyett a mosolygós hostok minden információt tudnak az itt dolgozó coworking munkatársakról és segítenek a kapcsolatteremtésben.  A konyha-étkezõ hatalmas tere igazi közösségi központ, amely már sokat elárul az Impact Hubhoz kapcsolódó cégeknek a társadalmi fejlõdést elõmozdító tevékenységérõl. Stahl Norbert, az egyik alapító tag kiemelte, hogy bár az Impact Hub ernyõszervezete a világ 86 országában van jelen, az irodák megjelenését nem szigorú arculati kézikönyv, hanem a közös szellemiség határozza meg. „Budapesten fontosnak tartottuk a helyi értékek kiemelését, ezért esett a választásunk a Ferenciek terén található volt Királyi Bérpalotára, amelynek klasszikus, történelmi épületében megõriztük a századfordulós, tiszteletet keltõ nagypolgári tereket, ajtókat, díszítõelemeket. Ugyanakkor a 600 négyzetméteres irodánkat úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen a modern irodai elvárásoknak, így lett igazán inspiráló, munkára ösztönzõ, de mégis befogadó és otthonos a helyszín. Hatalmas ablakaink és erkélyeink a Ferenciek terére és a Párizsi Udvarra, Klotild Palotára néznek, természetes nappali fénnyel árasztva el a belsõ tereket. Az irodák kialakításában a fõ szempontot a költséghatékonyság, az innovatív megoldások és az itt dolgozó munkatársak igényei jelentették. Igy a lámpák egy része egyedi tervezésû, néhány függõlámpát pedig én készítettem újrafelhasználva a háztartásban fellelhetõ anyagokat. Az ötletes és költségtakarékos megoldások mellett kiemelt figyelmet kapott a hatékony munkavégzés feltételeinek megteremtése, és a munkatársak kényelme, ezért a világ legkényelmesebb és leginnovatívabb irodaszékei közül a Herman Miller Mirra és Sayl modelljeire esett a választásunk. Be kell vallanom, nem hittem abban, hogy létezik olyan szék, amelyben nem fáradunk el 8-10 órás ülést követõen sem, azt gondoltam, hogy egyszerûen ki kell bírni, ha megfájdul a hátunk és a kényelmetlen ülés elvonja a munkáról a figyelmünket. De amikor az Europa Design részérõl Feuertag Ottó bemutatta a Herman Miller székeket, többé ki sem akartam szállni belõlük. A Herman Miller  irodabútor-gyártó cég olyan zseniálisan gondoskodik a szabad mozgásról, ugyanakkor a gerincoszlop megfelelõ alátámasztásáról, hogy azóta sokkal jobban érezzük magunkat, jobban tudunk koncentrálni munkavégzés közben. A coworking irodarészben összesen 60-70 ember tud leülni, itt a berendezés egyik része az Europa Designtól származik, a munkatársak a spanyol Actiu cég Plek asztalánál dolgoznak.”

Az Impact Hub budapesti irodájának bérelhetõ tárgyaló- és prezentációs tereiben, a rendezvényeken hetente 2-300 ember fordul meg.  A társadalmi és környezeti problémák megoldása iránt elhivatott bérlõik között olyan cégek szerepelnek, mint a Corporate Values szervezetfejlesztõ, a Klímapolitika környezetvédelmi, vagy a Messzelátó Egyesület, amely arra hívja fel a figyelmet, hogyan tudunk a mindennapokban is környezettudatosak lenni. Erre az Impact Hub irodájában több példa is van, például a charity boxok adománypontjai, ahová akár a használt farmerek is bedobhatók, amelyekbõl egy iparmûvész egyedi farmer táskákat készít. Az Impact Hub nemzetközi szervezetét 11 évvel ezelõtt alapították Londonban, jelenleg Bécsben mûködik a központja. Értékteremtõ, nyitott, befogadó, hasonló értékek mentén gondolkodó közösséget építenek, mert hitvallásuk, hogy csak együtt tudunk maradandó és pozitív társadalmi és környezeti változásokat elérni. A nemzetközi hálózat elõnyös azoknak a munkatársaknak, akik felváltva több országban dolgoznak, hiszen 80 világvárosban várja õket a Budapestihez hasonló befogadó szakmai közösség. 

Az Impact Hub Budapest irodája méltón nyerte el az Iroda.hu Év Coworking Irodája 2016 címet.


Bútorok:
 
Herman Miller Sayl irodaszék
Herman Miller Celle irodaszék
Actiu Plek asztal


Europadesign © 2021 | All rights reserved | Powered By Twipsi © MVC Framework