H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73. T+ 36-1-200-9998
HU | EN
Az Europa Design a Herman Miller forgalmazója 1996 óta Magyarországon.
Designoffice | HermanMiller | AERON REMASTERED

Tervezte: Don Chadwick

AERON REMASTERED

#görgös karfás munkaszék #Aeron #dolgozói forgószék #vezetői forgószék #görgős szék #ülőbútor #ergonomiai szék #irodabútor #Herman Miller
HOME > TERMEKEK > ULOBUTOROK > DOLGOZOI_FORGOSZEKEK > AERON_REMASTERED
A termék nincs raktáron, de berendelhető.

733,816 - 733,816 Ft.

Az Aeron első változata forradalmasította az irodaszékeket 1994-ben, hiszen nem egyszerűen az emberek ülésmódját változtatta meg, hanem a gondolkodásmódjukat, hogy milyen is legyen egy irodaszék. Tervezői, Bill Stumpf és Don Chadwick igazán korszakalkotó irodaszéket hoztak létre, amelynek ergonómiai megoldásai kiállták az idő próbáját.

Az eltelt több mint húsz évben teljesen megváltozott a munka világa, a munkahelyi környezet, ezért a világ második legnagyobb irodabútor-gyártó cége, a Herman Miller arra kérte fel az Aeront megalkotó tervezőpárost, hogy a 21. század munkakultúrájának és technológiai fejlődésének fényében gondolják át a kultikus irodaszéket. A designerek a Herman Millerrel együtt nem egyszerűen újratervezték a széket, hanem a már meglévő mesterdarabot egy még magasabb szinten alkották újra. A tervezési-fejlesztési folyamat ahhoz hasonlítható, mint amikor egy-egy ikonikus filmet vagy zenei albumot egy új közönségnek adnak ki, a Herman Miller Aeron szék egy új munkahelyi kultúra, új munkavállalók és új munkahelyi környezet számára született újjá, ismét forradalmasítva az ülés és a szék kultúráját. Bill Stumpf és Don Chadwick a korábbinál is erősebb, „okosabb” anyagokat, még finomabb és könnyebb állítási lehetőségeket használtak. Miközben az Aeron szék jellegzetes formája változatlan maradt, ha nem is tetőtől talpig, de egészen a görgőkig megújult, magában foglalva az ülés tudományának terén folytatott kutatásokat, az elmúlt két évtized során történt ergonómiai és technológiai változásokat.

Ezért a még kényelmesebb ülés és az ülés szabadsága érdekében a Herman Miller továbbfejlesztette a PostureFit állítható deréktámaszt, és a Pellicle légáteresztő szövetet, így az új PostureFit SL és 8Z Pellicle nyugalmi helyzetben és mozgás közben is tökéletes támaszt nyújt a gerincoszlopnak. A Pellicle légáteresztő szövettel a Herman Miller búcsút mondott az irodaszékeknél addig használt habnak és szivacsnak, és a szabadalmaztatott háló természetesen idomult a test körvonalaihoz, egyenletesen elosztva a testsúlyt a háttámla és az ülőfelület között, segítve a vérkeringést. A továbbfejlesztett, új 8Z Pellicle nyolc különböző zónára osztja a megtámasztás erőssége szempontjából az ülőfelületet és a háttámlát, így növelve az üléskényelmet. Ezen kívül a légáteresztő anyag az emberi test melegét és az izzadtságot szabadon engedi kiáramolni az ülőfelületen és a háttámlán keresztül, ezáltal megőrizve az optimális testhőmérsékletet.

A PostureFit SL állítható deréktámasza a keresztcsont stabilizálása és a gerincoszlop derékmagasságban történő megtámasztása révén az egészséges álló testhelyzetet utánozza az ülés közben.

A megújult billenő mechanika nemcsak kecsesebbé vált, de sokkal finomabban mozog szinkronban a székben ülő emberrel, miközben a testünk megőrzi optimális egyensúlyát.

Az új Aeron 2.0 szék még pontosabban követi a benne ülő mozgását, akkor is, ha éppen előre hajolva gépel a számítógép billentyűzetén vagy éppen hátrahajolva pihen vagy beszélget. Ezzel együtt a háttámla ellenállásának rugóereje is sokkal finomabban állítható. Az Aeron 2.0 szék nemcsak minden testhelyzetben, de minden munkakörben is jól használható az otthoni távmunkától egészen a megosztott, shared munkahelyekig vagy workshopokig. Mivel egy szék a sokrétű állíthatóság ellenére sem alkalmas minden testméret számára, ezért az új Aeron három különböző méretben, különböző testsúlyú és magasságú felhasználók számára születik újjá.

A három méret mellett három színben is választható a különböző munkakörnyezetbe: a Grafit az eredeti Aeron szék modern változata, a semleges Szén egyaránt jól illeszkedik hideg és meleg munkakörnyezetbe, a legvilágosabb ásvány pedig minden modern irodában jól mutat.

Az Aeron 2.0 változatával a tervezők bebizonyították, hogy egy szék nemcsak arra való, hogy üljenek benne, ennél sokat többet jelent.


"Az Aeronomon ücsörgök. Két évtizede.

Két éve történt. Munka. Reccsenés. Úristen: az ülőfelület! Dráma. Ragaszkodom a tárgyaimhoz, az eldobhatóság eszméje nem lelkesít. De a munka, az élet nem állhat meg. Mielőtt végigszörfözném a világ összes webshopját, próbálkozom: telefon az Europa Designnak. Kórkép kifejtése. Diagnózis: gyógyítható. Székem megy, csereszék jön. Aztán pár hét múlva fordítva. Lehuppanok az új ülőfelületre. Most is ezen ücsörgök, amikor ezt írom. Remélem, még jó darabig." 

Réz András, esztéta

------------------------------------------------


"Az egyik legjobb döntésnek bizonyult, hogy kollégáink számára a Herman Miller Sayl székeit választottuk, hiszen nem csak gerincbarát és kényelmes székek ezek, hanem nagyon szépek is. Mindenhol színben passzoló szövetet tudtunk választani.

A vezetői iroda székei pedig az ezüst színű Aeron székek.

Olyannyira megszerettük ezeket a székeket, hogy az otthoni munkavégzésre magunknak, illetve a serdülő fiainknak is ezeket a székeket vásároltuk meg."

Dr. Mihalik Zsuzsa

CEO, alapító

All You Can Move Europe Kft.

2020 Az Év Irodája Győztese

----------------------------------------------------

Bemutatótermünkben kipróbálhatja a Herman Miller termékcsalád székeit!

1025 Budapest, Törökvész út 71-75.


ESHOP   Amennyiben a rendelhető specifikációtól eltérő összeállítást szeretne, írjon nekünk és küldjük ajánlatunkat: europadesign@europadesign.hu


Olvassa el a TELEX.hu cikkét, amely objektíven és pártatlanul foglalja össze mindazt, amit a tudomány ma a munkaszékekkel kapcsolatban ismer és bemutatja azokat figyelemre érdemes megoldásokat,  amelyek a piacon megtalálhatóak. 


ELOLVASOM A TELEX CIKKET   ÓCEÁNI HULLADÉKBÓL AERON SZÉK VIDEÓ   

Europadesign © 2021 | All rights reserved | Powered By Twipsi © MVC Framework