H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73. T+ 36-1-200-9998
HU | EN
Az Europa Design a Herman Miller forgalmazója 1996 óta Magyarországon.
HermanMiller referencia | GlaxoSmithKline Kft.

2021-06-25

GlaxoSmithKline Kft.

HOME > REFERENCIAK > EGESZSEGUGYI_SZEKTOR > GLAXOSMITHKLINE_KFT
Tervező: Value 4 Real Helyszín: Budapest Kivitelezés: 2020-03-31 00:00:00 Irodaház: MOM Tornyok Irodaház
A GSK budapesti irodájának átalakításnál két fontos célkitûzésünk volt: a munkavállalók igényeinek leginkább megfelelõ ingatlan és környezet kiválasztása, valamint hogy a vállalat letisztult, egységes identitását tükrözõ SMART mûködésû irodát tudjunk kialakítani
A berendezési projekt vezetõje Keresztes Ágnes volt, és egy keresztfunkcionális csapattal együttmûködve biztosítottuk, hogy folyamatos legyen a kapcsolattartás a cég stratégiai vezetésével valamint a HR osztállyal. Az ingatlanszakmai, valamint projekt monitor feladatok ellátásával a JLL-t bíztuk meg. 
Miután felmértük a dolgozók szokásait, a fõbérlõ irodaházzal történõ folyamatos konzultáció után a meglévõ irodánk felújítása mellett döntöttünk.
A felújításnál az alábbi kritériumoknak kellett megfelelnünk:
- Fontos volt számunkra, hogy a régi irodát ért kritikákat, melyek szerint az nem elég színes és inspiráló a munkavállalók számára, kijavítsuk.
- A korábbinál hatékonyabb munkavégzés: csapat-asztalokat alakítottunk ki, valamint olyan munkaállomás-blokkokat, ahol a keresztfunkcionális csapatok igény szerint rugalmas módon tudnak együtt dolgozni. 
- Rugalmas munkavégzés lehetõsége: az iroda minden pontján elérhetõ a biztonságos WiFi hálózatunk. 
- A kommunikáció javítása, a felesleges e-mailek és megbeszélések kiküszöbölése: megszüntettük az irodákat, és egyterû irodát hoztunk létre. 
- A GSK értékei közül kiemelkedõ szerepet tölt be az átláthatóság, ezért a vezetõi irodák megszüntetése mellett a tárgyalók falait is üvegfalakra cseréltük. 
- Az energiaszint fenntartásának lehetõsége: rekreációs szobákat alakítottunk ki, alternatív munkatereket hoztunk létre a tetõteraszon megosztható mobilhálózattal, és munkára is alkalmas, berendezésû konyhák segítségével. 
- Kis telefonboxokat és pihenõszobákat alakítottunk ki az elmélyült munkavégzés biztosítására. 

- A költözések kezdete elõtt tájékoztató workshopokat tartottunk a kollégáknak az új mûködési modell sajátosságairól.
- Az átmeneti idõszakban is odafigyeltünk arra, hogy a munkakörülmények kiemelkedõek maradjanak. 
- Top kategóriás bútorokat tesztelhettek egy hónapon keresztül. A relax bútoroknál figyelembe vettük a zajszûrés funkciót is, és a székeket úgy válogattuk, hogy azok rendelkezzenek megfelelõ kar- és deréktámasszal, és állítható ülõlappal. 
- Álló magasságig állítható, automata Kinnarps asztalokat választottunk, a Hermann Miller székek közül pedig kétféle méretet, az eltérõ méretigényû kollégáknak. Az ergonomikus székek kiválasztásánál az Europa Design segítségét is igénybe vettük. 
A résmentes zajszûrés érdekében:
- Zajmentes Milliken padlószõnyeget és automata küszöbbel ellátott tömör faajtókat választottunk.
- A tárgyalók falait födémtõl födémig szigeteltettük. 
- Ecophone hangszigetelõ panelek kerültek felszerelésre, így jelentõsen javult beszédértés. 
A légtechnika fejlesztési korlátai miatt a teljes növényzetet hidrokultúrásra cseréltük, ezáltal nõtt a levegõ páratartalma, és kellemesebb a hõérzetet. 
Kényelem és egészség-megõrzés: 
- Elegendõ mennyiségû parkolót és biciklitárolót biztosítunk.
- A zuhanyzó lehetõvé teszi a napközbeni vagy munka elõtti rekreációt. 
Környezettudatosság:
- Automata kapcsolók a mellékhelységekben és fénymásoló szobákban.
- Mozgásérzékelõ csapok a mosdókban. 
- Új vízautomata berendezések. 
- Multifunkcionális nyomtatógépek a minimális papírfelhasználásért. 
Az irodafelújítás-projekt rendkívül sikeresnek mondható. Az összes alkalmazott irodafejlesztési eszköz használatban van; nincsenek kihasználatlan terek és tárgyak. A havi belsõ elégedettség-mérõ kérdõívben kapott visszajelzéseket beépítjük az iroda életébe. Egy kismama- és távmunka-barát munkahelyet tudtunk kialakítani, amely megfelel a vállalat értékeinek (egyszerûség, átláthatóság, vevõfókusz), és nagyon népszerû külföldi kollégáink körében is. 
Europadesign © 2021 | All rights reserved | Powered By Twipsi © MVC Framework