H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73. T+ 36-1-200-9998
HU | EN
Az Europa Design a Herman Miller forgalmazója 1996 óta Magyarországon.
Designoffice | HermanMiller | CAPER

Tervezte: Jeff Weber

CAPER

#caper #irodai szék #hibrid iroda #irodabútor
HOME > TERMEKEK > ULOBUTOROK > BARSZEKEK > CAPER

Caper

A tervezés története

Számos kutatás bizonyítja, hogy egyre több ember végez munkát olyan helyszínen, amely nem a saját irodája vagy munkaállomása. A vállalatok költségtakarékossági elvárásai hívták életre a több alkalmazott által használt munkaállomásokat. Az ilyen helyszíneket a nap során több ember is használja. Ennek eredményeként növekedett az igény az olyan kényelmes, a teret hatékonyan kihasználó és ergonómiailag is kifogástalan másodlagos székek iránt, amelyeket különbözõ helyiségekben, például konferenciatermekben, projekttermekben, oktatószobákban és többcélú helyszíneken alkalmazhatnak. Azonban az ilyen helyiségekben használt székeket eredetileg gyakran más célokra tervezték, és nem rendelkeznek a szükséges tulajdonságokkal, mint amilyen a könnyû mozgathatóság, a kis súly, a jó térkihasználás, és az egyszerû beállítás.
Annak érdekében, hogy egy megoldást fejlesszen ki a nagy kihasználtságú, többfunkciós helyszínekre, a Herman Miller felhasználta az irodai székekkel kapcsolatos kiterjedt kutatási bázisát, és ezeket a tapasztalatokat alkalmazta a másodlagos székek tervezése során. Az eredmény a Caper szék.
Progresszív Design

Rugalmasság és funkcionalitás

A tervezés, Stumpf/Weber Associates munkatársa, Jeff Weber nevéhez fûzõdik, aki az univerzális design alapelvek alkalmazásával, olyan széket alkotott, amely lehetõvé teszi, hogy kielégítse a különbözõ igényû emberek, feladatok és munkastílusok és változatos helyszínek támasztotta követelményeket. Weber szerint a Caper szék azáltal tud magas fokú teljesítményt és kényelmi szintet nyújtani, hogy „standard anyagokat újszerûen alkalmaznak” harmonikus kivitelben.

Környezetbarát szék

Összhangban a Herman Miller környezetvédelemmel kapcsolatos politikájával, a Caper székek nagy százalékban tartalmaznak újrafelhasznált anyagokat, és maga a szék 100%-ban újrafelhasználható. A designnak köszönhetõen pedig kevesebb energiát és anyagot igényel elõállítása, illetve újrafelhasználása.

Értékarány

A Caper termékcsalád a széleskörû alkalmazhatóságot, a gazdag színválasztékot, a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembe vételét, a minimális súlyának köszönhetõ könnyû kezelhetõséget elérhetõ áron kínálja. „A kiemelkedõ design általában túl sokba kerül,” – mondja Weber – „de én meg akartam törni ezt a szokást.”

Garancia

A gyártó a Caper székére 12 év garanciát vállal.

Europadesign © 2021 | All rights reserved | Powered By Twipsi © MVC Framework