Az Indotek Group új székházának, a V110 irodaháznak teljes külső és belső felújítása méltón képviseli az ingatlanpiaci befektetéskezelő cégcsoport üzletpolitikáját, amely a fenntarthatóságot és az értékteremtést tartja szem előtt beruházásai során. A modern és barátságos irodai terek maximálisan támogatják a munkavégzést. Megtisztelő volt cégünk, az Europa Design számára, hogy megbízást kaptunk az irodák berendezésére, amelynél szintén a hosszú távú tervezés, a magas minőségű, környezettudatos anyaghasználat és a munkavállalói elégedettség játszotta a fő szerepet.


Indotek12

Indotek6

Indotek2

Indotek1Az Indotek Group a beruházásai során a fenntarthatóságot és az értékteremtést tartja szem előtt - Fotók: Bata Tamás

A több mint két évtizeddel ezelőtt alapított Indotek Group tudatosan keresi az olyan ingatlanberuházásokat, ahol az épületek újrapozicionálásával, átalakításával a környezet számára maradandó értéket hozhatnak létre. Ez történt saját székházuk felújításánál is, amelynél egy alacsony színvonalú épületet korszerűsítettek és alakítottak át környezettudatos, korszerű fűtéssel és gépészettel ellátott irodaházzá.

A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt az ingatlan elhelyezkedése, a Váci úton található épület jól megközelíthető több tömegközlekedési eszközzel is. Ezen kívül korábbi székhelyükön nem volt elegendő parkolási lehetőség, itt két földalatti szinten biztosított az autók elhelyezése. A négy fő épületből álló, 11 000 négyzetméteres épületegyüttesben kizárólag az Indotek Group cégei találhatók, az egyes osztályok egy-egy szintet foglalnak el, ami megkönnyíti a kommunikációt és hatékonyabbá teszi a munkavégzést.


Indotek3

Indotek12

Indotek2





A belső irodaterekben is érezni a munkatársak jó közérzetét támogató barátságos, otthonos jelleget - Fotók: Bata Tamás

Az irodák egységes megjelenése az esztétikai szempontok mellett lehetővé teszi, hogy a munkatársakat mindenhol ugyanazok a munkakörülmények fogadják az irodaházban. Ezért minden szintre ugyanazok a bútorok kerültek, amely a cég bővülésénél megkönnyíti az egyes osztályok áthelyezését. Mivel az Indotek munkatársai az irodában dolgoznak, a cégkultúrának nem része a home office, ezért arra törekedtek, hogy a munkahelyek és az irodai környezet maximálisan támogassák a munkavégzést és minden dolgozó megkapja ugyanazt a kényelmet. Fontos, hogy a munkatársaknak saját munkatere legyen, ahová elhelyezhetik a személyes tárgyaikat is. A dedikált, személyre szóló munkahelyek a szokásosnál nagyobbak, és minden munkatársnak ugyanolyan asztala, széke, konténere és szekrénye van. Az egyes irodaszintek elrendezése ugyanazt a rendszert követi, a nyitott térben nyolcas bencheknél ülnek a munkatársak, amelyeket szekrények választanak el egymástól. Egyszemélyes irodákban a felső- és középvezetők dolgoznak.


Indotek17

Indotek13Az Indotek Group munkahelye és irodai környezete maximálisan támogatja a munkavégzést, minden dolgozó megkapja ugyanazt a kényelmet - Fotók: Bata Tamás

A környezet kiszolgálja a munkatársakat, minden szinten van teakonyha, tárgyalók és mosdók. A cégkultúra része, hogy ekkora létszámnál ne legyen ételszag az irodákban, ezért a földszinten kialakított étteremben lehetőség van az otthonról hozott ételek melegítésére is. Az étterem reggeltől estig nyitva van, és kizárólag az Indotek munkatársai használhatják. A belső irodaterekben is érezni a munkatársak jó közérzetét támogató barátságos, otthonos jelleget, amely a színhasználatban is megjelenik. Az étteremben is használt pasztell kék, zöld, drapp és szürke szín visszaköszön az egyes szinteken is. Ha valaki szeretne elvonulni, akkor erre lehetőséget adnak az egyszemélyes irodák, illetve kisebb megbeszéléseket a tárgyalókban is lehet bonyolítani. A nyitott térben kisebb akusztikus szófákat is elhelyeztek, amelyek szintén alkalmasak a telefonbeszélgetésekre, illetve álló magasságú asztalokat is használhatnak a kollégák.


Indotek14
Indotek9

Indotek
Az étteremben is használt pasztell kék, zöld, drapp és szürke szín visszaköszön az egyes szinteken - Fotók: Bata Tamás

Az irodabútorok és kiemelten az irodaszékek kiválasztásánál nagy hangsúlyt kapott az ergonómia. A  Sitland Team Strike görgős munkaszékeire az eltelt másfél-két év használat óta nem érkezett panasz, nagyon tartósak, és a dolgozók teljes mértékben elégedettek az üléskomforttal. A munkatársak jólléte mellett a berendezés kiválasztásánál is elsőrendű szerepet kapott a fenntarthatóság, ezért olyan gyártókra – Alea, Wilkhahn, Pedrali, Andreu World - esett a választás, amelyek az ESG szempontjait érvényesítik a termékek előállítása során.

Bútoraik a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek, amelyek nem károsítják a környezetet, ugyanakkor hosszú távon megbízható minőséget képviselnek. Mivel az irodaépület a zajos és forgalmas Váci út mellett helyezkedik el, a munkatársak jó közérzetét friss levegő befújással is támogatják az irodatérben. A dolgozók mentális egészségéhez egyaránt hozzájárul a sok zöld növény, amelyet szakértő csapat gondoz. Az étteremhez kapcsolódó tágas teraszon is lehet dolgozni, kávézni, megbeszéléseket folytatni, hiszen az épület minden pontjához hasonlóan elérhető az internet és a vállalati hálózat.

Indotek4
A berendezés során felhasznált gyártók – Alea, Wilkhahn, Pedrali, Andreu World - az ESG szempontjait érvényesítik a termékek előállítása során - - Fotók: Bata Tamás

Indotek15
A Sitland Team Strike görgős munkaszékei - Fotók: Bata Tamás

Indotek16

Indotek11