100 éves a Herman Miller, ünnepeljük együtt az egy évszázados innovációt, design és minőséget!


1923-ban az alapító D.J. De Pree megvásárolta a Michigan Star Furniture Company-t apósa segítségével, akit (kitalálta) Herman Millernek hívtak. De Pree átnevezte a céget Millerről, aki a közösségben elismert üzletember volt. A De Pree vezetése alatt álló vállalat egykor hagyományos hálószoba bútorokat gyártott, és kockázatot vállalt a modern kialakítással. A következő évtizedekben számos design úttörő munkatársa lett – többek között Rohde, Nelson, az Eameses, Girard és Noguchi –, Herman Miller pedig nagy hatással volt a formatervezési iparra és kultúrára.

Bár soha nem dolgozott a cégnél, „Mr. Miller rávezetett a minőségi útra” – mondta egyszer De Pree.
Büszkék vagyunk rá, hogy 100 éve a Herman Miller a minőség szinonimája!


D. J. De Pree apósa, Herman Miller

D. J. De Pree, 1909.


A 20. század közepére Herman Miller a modern bútorok szinbólumává vált. A következő évtizedekben számos design úttörő munkatársa lett, Herman Miller pedig nagy hatással volt a formatervezési iparra és kultúrára. De Pree 1930-ban elsőször Gilbert Rohdte designert vette fel, aki bevezette a modern problémamegoldó designt. Másfél évtizeddel később felvette Geroge Nelsont, aki megváltoztatta az egész vállalatirányítást. A designvezérelt Nelson – De Pree támogatásával – olyan kortársait vonta be, mint Charles és Ray Eames, Alexander Girard és Isamu Noguchi, hogy olyan darabokat készítsen, amelyek modern klasszikusokká válnak.


Az alapító D.J. De Pree (hátul, középen) George Nelson tervezési igazgatóval (ülve, középen) és az általuk felvett tervezők: Robert Propst, Alexander Girard, valamint Ray és Charles Eames


HM_100


A Herman Miller ma a klasszikus és az új otthon design darabok mellett elismert innovátor a kortárs lakberendezés, a munkaszékek, az egészségügyi megoldások, valamint a technológiák és szolgáltatások területén. 2021-ben részese lett a MillerKnoll kollektívának, a márkák páratlan platformjának, amely azt a világot tervezi, amelyben élünk.


Impact HUB irodája

 

HM_100_01

A Herman Miller komolyan vesszi az élet művészetét

A Herman Miller felállította a mércét: eredeti design, innovatív anyagok és kézműves
                                                                                           

HM_100_3

A Herman Miller a világ minden tájáról származó tervezőinek köszönhetően hihetetlenül egyedi  problémamegoldó terveket tud kínálni                               

HM_100_4

A Herman Miller a jóra tervez, jól gazdálkodik a környezettel 


 

Forrás: https://www.hermanmiller.com/en_eur/about/