H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73. T+ 36-1-200-9998
HU | EN
Az Europa Design a Herman Miller forgalmazója 1996 óta Magyarországon.
HermanMiller referencia | MVM Group

2022-08-11

MVM Group

HOME > REFERENCIAK > IPAR_ES_KAPCSOLODO_SZOLGALTATOK > MVM_GROUP_1
Tervezés: 2017-11-22
Az Év irodája Közösségi Tere díj döntőse lett 2017-ben!

A székház megépítése óta az MVM Group hatalmas üzleti és szervezeti fejlődésen ment keresztül, számos új feladatot generálva, így komoly hangsúlyt kapott a vállalatcsoporton belül a dolgozói elégedettség kérdése, ami szorosan összefügg a munkahelyi környezettel. A Csoport üzemeltetőjének, a Római Irodaház Kft-nek „WorkCafé” című projektjét 2016-ban ítélték megvalósításra érdemesnek az MVM első Innovációs Díj pályázatának keretében. Lényege az építészetileg attraktív aulatér revitalizálása volt a wellbeing jegyében: az aulát és kapcsolódó tereit pezsgő élettel, új funkciókkal és tartalmakkal kívánták megtölteni.

Az akusztikailag védett workLab a korábban döntően dolgozói oktatások színhelyéül szolgáló, iparági múzeum helyén alakult ki, ahol növényekkel és paravánokkal elválasztott tárgyalóegységek és emelt munkaállomások szolgáltatják a külsős munkatársaknak a munkatér, belsõs munkatársaknak pedig az egyeztetések és a kommunikáció helyszínét.

A workCafé-t régi „vállalati büfék” hangulatát idéző helyiségből a belső kommunikáció és kollaboráció vidám színterévé fejlesztették fiatalos firkafallal, szőnyegpadlós boxok, lámpák és növények telepítésével.
Az étterem nagyméretű értékes területe korábban napközben kihasználatlanul állt. A mobiliák teljes cseréjével, a belső kommunikációt erősítő digitális felületekkel, fiatalos átszervezéssel és hangulattal igyekeztek vonzó közösségi teret létrehozni, mely során fontos volt az aula-kert közötti közlekedő hangsúlyozása és átláthatósága. Az MVM számára esszenciális a dolgozók és meghívott művészek kiállításának támogatása, amik bemutatása az itt kialakított installáción történhet.

Az agoraként funkcionáló aula térben az újonnan létesített hatalmas zöldfal elõtt, ami a "fizikai" és vizuális közérzeten javítva a természet és a fenntartható fejlõdés üzenetét hordozza, attraktív bútorokon nyílik lehetõség kis csoportok részére egyeztetések lebonyolítására. A vendégek számára nagyméretû LED fal épült a külsõ kommunikáció eszközéül.
Europadesign © 2021 | All rights reserved | Powered By Twipsi © MVC Framework